not made in china

Tijdens de Milan Design Week 2013 in april wordt Xiaojie Zhu opnieuw door Beijing Design Week uitgenodigd als hoofdcurator van de nieuwe tentoonstelling “Slow Seating, Tea Drinking”. Op de tentoonstelling waren een door Opal ontworpen theetafel en theekopjes in samenwerking met Nederlandse keramisten te zien. Waaronder JAS/MV nu VORMSTOF en Olaf Slingerland. Verder werd ook die week werk van ons gepresenteerd in de UBI Gallery 

De tentoonstelling presenteerde niet alleen visueel de manier van leven in China, maar diende ook als een kans voor de rest van de wereld om te proeven van het meest originele Chinese leven. De organisatie van de Nederlandse inbreng liep via Joke Doedens en Simone Haak van Terra Delft die al eerder Xiaojie in Delft op bezoek hadden gehad en zo contacten hadden gelegd.

 

Xiaojie is vervolgens voor 6 weken onze gastheer geweest in zijn verblijf Opal Furniture in Whenzou met o.a. het idee het servies verder uit te breiden. Helaas was niet alles voorhanden om het technisch uit te werken en heb me bezig gehouden met verlichtings objecten in porselein en andere mogelijkheden gezocht die mogelijk waren binnen de productie van Opal Furniture. (De naam van de firma waarvan Xiaojie Art Director was). Het waren 6 interessante weken met tevens uitstapjes om van de Chinese cultuur te proeven.