Oktober 2021 : Envida  vaas  ontwerpen voor de jubillarissen van hun bedrijf. We kregen een boek waarin hun ideeen  en werkwijze opgetekend stonden.  Vooral de uitspraken van zorgbieders, medewerkers en bewonders spraken ons aan. We hebben ze allemaal verzameld en uiteindelijk in een gouden band gezet. Voor het ontwerp van de vaas hadden we een vijftal conceptontwerpen geschetst. Op deze vaas viel de keuze.  Het gaat over de natuurlijke asymmetrie van de mens. Die ons inziens vergroot wordt naarmate we ouder worden. En toch worden we ook veerkrachtiger. Dat optimaliseert de schoonheid van de oudere mens. En ook bij deze vaas. Hij staat stevig en recht ondanks de imperfectie van de vorm ( in symmetrisch opzicht dan). Het is een mooie en zeer bruikbare vaas geworden. Bloemen krijgen erin extra aandacht.

Voor de eerste Corona uitbraak kwam de vraag  van Restobar Mama op De Groene Loper in Maastricht om voor dit nieuwe restaurant een servies te maken. Een vijftal kleuren die de architect had toegepast zijn ook terug te vinden in het servies

Servies Heritage, ontwerp  Mathieu Bruls :

Troubleshooting, modellen ,moedervormen en mallen voor een kleine proef serie.

Voor het gat in dit ontwerp hebben we een speciale stucmal werkmethode gehanteerd. Een presentatie was daardoor in porselein mogelijk. Uiteindelijk zal het servies vanwege de breukbestendigheid bij gebruik  beter van dikte zijn als dit met de moderne hogedrukgietmethode wordt gerealiseerd.

Dit loont echter alleen bij grotere aantallen, vanwege de kostbare matrijs.

Vaasontwerp A.I.D.A. van Floor Aberle.(†)

Troubleshooting , moedervorm, mallen  en prototype. Moeilijkheid zat hem in de diepe en steile dubbelwandige binnenvorm. Een deel van de moedervorm is met flexibele rubberen binnenvorm gemaakt en de gietmal met een extra wipring om de vorm makkelijker van de steile binnenvorm af te krijgen.

Floor heeft met de moedervormen daarna zelf de productie van de vazen opgepakt.

Halsketting: Helene Klein uitgevoerd in porselein

'Rowing with the oars you have'... This statement doesn't always sound very hopeful. Yes, if it is handed to you by teachers at the and of your Academic study. Oars to progress in your development. Fragile but also at the same time robust, manufactured in porcelain; our heritage in the city of Maastricht.

Vaas Çedille. Ontwerp Francoise Oostwegel

Truobleshooting , model, mallen  en uitvoering kleine serie. Het model van de vaas is voor een groot gedeelte op onconventionele wijze gemodelleerd vanwege de grootte. Verder was het bovenstuk apart gegoten en gegarneerd in de vaasopening.

  • Wandlamp  uitgevoerd in porselein. Restaurant "Meal Est"

Collier “pure” Ontwerp  goudsmid Chris Sommer

Troubleshooting, model mallen  en uitvoering porseleinen holle eitjes gegoten van binnenuit zonder ingietgat. Met 6 stuks tegelijkertijd en een speciale giet en ontluchtingsmethode verwezenlijkt.

Knopen G-Star:

Troubleshooting , modellen, mallen en productie van alternatieve knopen met minimaal 2 gaatjes en geglazuurd in diverse kleuren. Uitneembare koperen pennen waren nodig voor het realiseren van de gaatjes