In Oktober 2021 kwam de opdracht van Envida om een vaas te ontwerpen voor de jubillarissen van hun bedrijf. We kregen een boek waarin hun ideeen  en werkwijze opgetekend stonden.  Vooral de uitspraken van zorgbieders, medewerkers en bewonders spraken ons aan. We hebben ze allemaal verzameld en uiteindelijk in een gouden band gezet. Voor het ontwerp van de vaas hadden we een vijftal conceptontwerpen geschetst. Op deze vaas viel de keuze.  Het gaat over de natuurlijke asymmetrie van de mens. Die ons inziens vergroot wordt naarmate we ouder worden. En toch worden we ook veerkrachtiger. Dat optimaliseert de schoonheid van de oudere mens. En ook bij deze vaas. Hij staat stevig en recht ondanks de imperfectie van de vorm ( in symmetrisch opzicht dan). Het is een mooie en zeer bruikbare vaas geworden. Bloemen krijgen erin extra aandacht.

Het service "Heritage" uitgevoerd voor Matheu Bruls 

Voor de eerste Corona uitbraak kregen we de opdracht van Restobar Mama op De Groene Loper in Maastricht om voor dit nieuwe restaurant een servies te maken. Een vijftal kleuren die de architect had toegepast zijn ook terug te vinden in het servies

'Rowing with the oars you have'... This statement doesn't always sound very hopeful. Yes, if it is handed to you by teachers at the and of your Academic study. Oars to progress in your development. Fragile but also at the same time robust, manufactured in porcelain; our heritage in the city of Maastricht.

Vaas ontwerp van Francoise Oostwegel uitgevoerd in porselein

  • Wandlamp  uitgevoerd in porselein. Restaurant "Meal Est"

Bijdrage holle porseleinen eitjes   Collier : Chris Sommer

Knopen voor G-Star