De natuur spreekt mijn taal, die ik herken in beelden uit  oude culturen .  Het is taal waar ik mij graag in uitdruk.. Liefst zo basaal mogelijk. Dit geldt tevens voor mijn onderwerpen Dat is althans mijn streven. Die thema’s liggen aan de basis van de beschaving

De materialen die mijn voorkeur hebben zijn o.a.  klei en porselein . Andere materialen zijn gips en PLA. Al deze materialen bieden mij de meeste mogelijkheden. En zeker klei is de materie die het dichtst bij mij staat.

Ik sla  beelden uit mijn directe omgeving op. Beelden die indruk op mij maken  laat ik rijpen in mijn hoofd .Daarna leg ik het tijdelijk al schetsende vast op papier en visualiseer het vervolgens in de hierboven beschreven materialen . Overtuigd dat de inkomende beelden geen toeval zijn en mijn pad kruisen, ervaar ik zo door de tijd een rode draad in mijn werk. Mijn vormtaal is constant te noemen , maar de manier waarop kan uitdagend , divers en veranderlijk als de klei zelf zijn.

Selectie werk 2000-2024

Met de "Wallviewers" zijn geperforeerde borden  met geminimaliseerde symbolen  om des te meer ruimte te scheppen voor vrije interpretatie. 

De "In between "vaas laat op meerdere manieren het licht door. Direct invallend licht via de kokers en indirect door het half transparante porselein. Zodra er bloemen instaan , gesteund door de verbindingspijpjes , zie je tevens een schaduwspel van verticale lijnen. Technisch gezien is deze vaas op een bijzondere wijze tot stand gekomen.

Porselein vraagt om licht. Of het nou natuurlijk (zon)licht is of via een ledlamp. Porselein is zo mooi diffuus, dat het ik altijd weer interessant vind om er een speciale vorm voor te maken. zoals o.a de "Zwaanlamp" hierboven.

Behalve het feit dat je let  op wat je drinkt is de wijze waarop naar mijn mening  wijze even belangrijk. Wat ervaar je als je een vorm zoals een kopje in je handen neemt en gebruikt. Op welke wijze pak je het vast . Hoe voelt de huid aan als je tevens de warmte van de drank ervaart. 

Het "Helikopje" is naast het espressokopje de wasbeker en de golfbeker een  van de eertse ontwerpen,  waar hierboven beschreven kenmerken terug te vinden zijn.

De "Under construction "bekers hebben hoekige oren en iets constructiefs. Van de ene kant heb je goede grip en van de andere kant voelt het vreemd aan. Ze zijn niet afgerond, zoals dat gebruikelijk is in de porseleinindustrie  Deze oren waren voor mij een uitdaging en zijn niet makkelijk te maken . Ze zullen daarom nooit op grote schaal in een fabriek vervaardigd worden.