Individuele begeleiding.

 

Voor degenen die serieus aan de slag gaan met het materiaal porselein o.a.  gieten, het maken van modellen en mallen) kunnen bij ons terecht voor advies op maat. Zeker al in de beginfase tijdens het ontwerpproces kunnen problemen en onnodige kosten in een vroeg stadium voorkomen worden. In overleg kunnen wij ook overgaan tot het maken van modellen, mallen,  moedervormen etc. en in uitzonderlijke gevallen als het echt een co-creatie betreft,willen wij ook tot productie overgaan.

Ook voor opleidingen/instellingen hebben we in het verleden veel kunnen betekenen wat betreft kennis overdracht. Zo heeft Academie voor Beeldende Kunsten  Maastricht een aantal jaren geregeld ondersteuning gehad met name een docent productvormgeving en werkplaatsassistenten van de keramiekafdeling. De afdeling productvormgeving  die ook gekoppeld was aan de keramiekafdeling kreeg mede daardoor een boost.

 

Voor productvormgevers is het vaak lastig als ze nog weinig of geen ervaring hebben met het materiaal porselein. En om dan meteen met het eerste beste ontwerp naar een fabriek te stappen is dan meestal een gok. Je komt overtuigender over als het product enigszins is getoetst en er verder geen of weinig ontwikkelingskosten nodig zijn. Gaat de productie naar China dan kan het zomaar een ander uiterlijk krijgen dan oorspronkelijk bedoeld, als het model niet goed doordacht is en dan ook nog eens in veelvoud geproduceerd.

 

Voor de kosten  van het een op een advies kan je vrijblijvend  even mailen of telefonisch contact met ons opnemen info@vormstof.

Binnenkort zal op deze plek de link voor het filmproject kenbaar gemaakt worden. De communicatie zal dan via een Padlet gaan. Ik start dan met10 videolessen incl. afbeeldingen waarin ik laat zien hoe je met eenvoudige middelen zonder ingewikkelde en kostbare apparaten,  zoals op deze afbeelding van mijzelf aan de gipsdraaischijf, je toch een kopje met oor kunt modelleren en gieten in porselein op professionele wijze.  We hopen uiteindelijk  op deze manier kennis over te brengen via het internet. Dit alles is mogelijk dankzij financiele ondersteuning van het PrinsBernhard Culuurfonds en het Herstelfonds Cultuur Maastricht